Thursday, July 30, 2009

Update... nak release tension

Rasanya tahun nie ramai yang beli rumah, Lynn pun tak ketinggalan walaupon beli yg 2nd hand jer. Setakat yang termampu almaklumlah kan Lynn kerja company kecik jer so payah sikit nak dapat pinjaman.

Sampai sekarang process transfer lom settle lagi.. Maybe kengkawan pun pernah mengalami.. Lawyer yg sangat "slow melow". Tapi tak per Lynn tetap sabar menunggu..hopefully before Raya.

Bila pikirkan balik dah banyak jugak fulus yg keluar.. nanti kalo dah dapat kunci banyak lagi fulus akan keluar. Bayar lawyer lagi, utilities & etc. Nasib baik rumah nie dah ada gril & cat pun masih ok.. kena touch-up sikit2 jer.. BUT Lynn ada taste sendiri..kena "Repainting" jugak.. nak ikut ala-ala macam Eric Leong..ada feature wall and so..and so.

Maybe Lynn patut buat Checklists macam kengkawan buat :-
  1. Tukar pagar entrance.
  2. Tukar fence yang sedia ada dengan concrete
  3. Beli Sofa
  4. Buat curtains
  5. Renovate Wet Kitchen
  6. Shower screen
  7. Deko bersama Lynn esp. utk Ruang tamu & bilik Nini.

Yang tu jer penting kot, ikut fulus yang ada. Kalo nak tambah lagi tunggu Mr. BON early next year hehehe..

Tadi baru jer call my broker, Concern dari developer dah dapat. Lawyer dalam process buat S&P nak pegi stamping and so on. Dia kata will settle within 2 to 3 weeks. Sebulan jugak makan masa tu.. tak per masih boleh bersabar. Just wait & see jer la.. Even bank pun dah call Lynn tanya S&P dah siap belum maybe dieorang nak release payment kot.
Penantian itu satu penyiksaan..uwaaa



Tetiba plak ada photo Nini... terkeluar dari topic. Sajer nak war-warkan Kuching sekarang nie padat dengan macam-macam xtvt. Antaranya Kapal berhias (nampak tak kat belakang tu), Regatta, dan macam-macam lagi ..









After sesi lepak melepak kat Kuching Waterfront, we ols pegi dinner kat Top Spot Seafood.. eemm.. Lynn teringin nak makan Oyster Egg and Nini favourite too.

2 comments:

4 Kay-E said...

Oyster egg? mcmana rasanye ye?

~~ciklinn~~ said...

gerammnyer tgok nini... rasa nak pelok2.... bilalah aaknya linn dpt tgok kuching